Известие

Collapse
No announcement yet.

От 5 степенна на 6 степенна скоростна кутия алфа 156 ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Може.
    Но има два въроса:
    - кво ти е 6а скорост
    - колко пари си готов да дадеш
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Абе наясно съм че може и ск.кут и от Ферари да се сложи за нужната сума, говорим само за бързата процедура - сваляш едната, и нахулваш другата......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Според мен цялата тази гимнастика е безмислена! Щом са го сметнали в завода така, едва ли ще стане по икономична колата, най много да си изгуби част от динамиката. А и 166 тежи повече от 156, абе де да знам.....
        Last edited by Galeano; d.m.y г., 23:45.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

слагането на 6 степена кутия в 156-ца(и призводните)
          е най-трудно при 2.0 ТС

под трудно имам предвид, че един детайл го няма като ОЕМ-ски

и друго пояснение само на В6 камбаната е друга, и не може да пасне към другите блокове

Comment

Добре значи за колата която аз питам няма проблем да се сложи 6 степенна кутия ... а ще има ли положителен ефект смисал по-малък разход или само ще се тормози колата повече???
            Alfa Romeo 156 2.4jtd

Comment

Ами ако не си с чип 6-тата няма да има сила да я напални като хората и на нея ще се мъчи доста но ако е за каране на някаква постоянна скорост ще бъде по-икономична.А за какви пари я намери ако не е тайна ?
              AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
              Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
              AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
                Е хубаво на мойта може ли?
                Мисля, че много добре ще й дойде 6та предавка
                На твойта няма смисъл. 1,6 мотор си е достатъчно слаб и не виждам къде ще ти върши работа 6-та предавка(освен ако не искаш да се хвалиш че колата ти е 6 скоростна.
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

Е тогава пунто 1.2 80 коня за какво е с 6-ст предавки /без задната ест./ ?
                  Ама на мойта-да няма смисъл. То на коя алфа има Единствено някaква икономия на магистралата, да си караш на 6та с 140км на 2000об
                  Last edited by R-156; d.m.y г., 19:05.
                  156 TS
                  ex. Spider TS

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
                    Е тогава пунто 1.2 80 коня за какво е с 6-ст предавки /без задната ест./ ?
                    Е мислиш ли, че няма разлика скоростната на пунтото с тази от жтд 130+ коня
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Глупав въпрос
                      Както и да е... те инжовете са го измислили...
                      156 TS
                      ex. Spider TS

Comment

колеги от бензин на дизел може но не е за препоръчване или обратното:защото-дизела е бавнооборотен бензиновия двигател ще счупи кутията на дизела:обратното бензинова кутия чупи дизеловото двг заради необходимоста от повече обороти за предавките

Comment

Мале кво става тука замерват със скоростни кутии Я си карайте колите и не се занимавайте с глупости, ремонтите ще си дойдат и без да си ги търсите. Сори за спама.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                          X